|
Faydaları Nelerdir? |
FAYDALARI NELERDİR?
SAĞLIK
Tüm bu faydaları ile birlikte bireylerin BAĞIŞIKLIK sistemleri daha güçlü ve hastalanma riskleri daha düşük olur. Vücut metabolizmamızın daha iyi çalışmasına katkı sağlar.
MUTFAK VE GIDA
![]()
BANYO VE ÇAMAŞIR
TEMİZLİK ALANLARI
![]()
HAVUZ
SAUNA – SPA
![]() • Cilt ve saçlarda parlaklık, yumuşaklık ve pürüzsüzlük hissedilir.
• Yüksek su ve buhar kalitesine ulaştırarak, müşteri memnuniyetini artırır.
• Sauna – buhar odalarında, ısı ve buhar verimliliği artar.
• Sauna – Spa sistemlerindeki kireçlenme ve korozyon etkisi azalır.
• Yosunlaşma ve bakteri üreme koşulları daha kontrollü olur.
ISITMA SİSTEMLERİ
![]() • Tesisatlarda bakteri, kışır ve korozyon oluşumunu azaltır.
• Isı iletkenliğindeki artış ile yakıt tasarrufu sağlanır.
• Makina ve teçhizatlar daha verimli çalışır.
• Tamir-bakım aralıkları uzar.
BİTKİLER VE PEYZAJ
![]() • Bitkiler daha iyi gelişir, yapıları daha canlı ve kuvvetli olur.
• Çiçeklenmeleri artar.
• Bitki hastalıkları yüksek oranda azalır.
• Gübre ve bitkisel ilaçlara ihtiyaç azalır.
• Sulama sistemlerinde kireç ve kışırdan oluşan tıkanmalar azalır.
• Sulama sistemlerinin bakım aralıkları ve kullanım ömürleri uzar
GÖL VE GÖLETLER
![]() • Gölet suyunun kalitesinde artış sağlanır ve bu suyun kullanıldığı alanların tümünde de su sağlıklı yapısı ile olumlu etkilerini gösterir.
• TDS, iletkenlik değerleri azalır, askıdaki madde oranları çöker, su berrak ve temiz bir görünüm kazanır.
• Çözünmüş oksijen miktarı yükselir ve gölettin kendi kendini temizleyebilme özelliği artar.
• Mikrobiyolojik denge sağlanır.
• Koku emisyonları düşer.
• Demir, Nitrit, Nitrat, Amonyum değerleri düşer.
• Fıskiyelerde kireç, kışır vb. oluşumlardan kaynaklanan tıkanmalar önlenir.
• Gölette kullanılan makine-teçhizatların, fıskiyelerin, boru sistemlerinin kullanım ömrü uzar, tamir bakım aralıkları azalır.
TESİSATLAR – ARMATÜRLER - DUŞ BAŞLIKLARI
![]() • Tesisat içinde oluşan problemler kontrol altına alınır.
• Tesisatların amortisman ömürleri uzar.
• Armatürler ile duş başlıklarının tıkanmaları ve değişim aralıkları uzar.
• Kireç çözücü, asit vb. temizlik malzemeleri kullanımı azalır.
• Armatür ve duş başlıklarında leke oluşumları azalır.
ATIKLAR
![]() Sistemin başından yapılan iyileştirme ile;
• Atık su değerlerinde iyileşme sağlanır.
• Pis su giderleri, lavabolar ve wc’ lerde bakteri kontrolü sağlanır.
• Septik kokuların tamamına yakını ortadan kalkar.
• Daha sağlıklı bir ortam oluşturulur.
• Atık standartlarına uyum konusunda önemli katkılar sağlar.
ÇAMAŞIRHANE
![]() • Çamaşırlar daha yumuşak, temiz ve hijyenik olur.
• Çamaşırhanede %20 - %70 arasında kimyasal tasarrufu sağlar.
• Çamaşırlarda kimyasal atık tutulumu azalır.
• Çamaşırların kullanım ömürleri uzar.
• Makina ve teçhizatların parça değişim ve tamir-bakım aralıkları uzar.
• Makinalarda enerji tasarrufu sağlanır.
YUMUŞATMA SİSTEMLERİ
![]() • Grander Su Yaşatma Teknolojisi ile suyun kazandığı yeni, karakteristik özelliklere bağlı olarak yumuşatma sisteminin ters yıkama aralıklarını uzatabilir, hatta ham suyun kalitesine bağlı olarak da tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.
• Sistemlerinde % 30 ile % 100 arasında
REJERENASYON SUYU
TUZ
ENERJİ
tasarrufu sağlar.
ISITMA – SOĞUTMA – BUHAR SİSTEMLERİ
![]() • Grander, kireç – korozyon – kışır – yosunlaşma ve bakteri problemlerinin çözümüne sağladığı katkı ile kimyasal kullanımları azalır.
• Enerji verimliliği artar.
• Tamir-bakım ve parça değişim aralıkları uzar.
• Make up ve blöf aralıklarının uzamasını sağlar.
OTOKLAV
![]() • Cihazdan çıkan ekipmanlardaki kireç ve pas lekelerinin kontrol altına alınır.
• Otoklavların hijyen verimliliği artar.
• Cihazlardaki rezistansların kullanım ömürleri uzar.
• Cihazların arıza-tamir-bakım aralıkları ve kullanım ömürleri uzar.
KİMYASAL KULLANIMI
![]() • Üretimdeki proses suyunun yüzey geriliminin düşmesi, çözme kabiliyetinin artması sonucunda kimyasallardan maksimum verim alınır ve kimyasal tüketiminde azalma sağlar.
ÜRÜN KALİTESİ
![]() • Su kalitesinin doğal ve stabil olması, çeşitli sektörlerde ürün kalitesinin artmasını ve standart olmasını sağlar.
ÜRETİM HIZI
![]() • Isıtma, soğutma ve buhar kalitesinde artış sağlar.
• Su kaynaklı proseslerin duraklaması azalır.
• Homojen karışımlar daha kolay elde edilir.
• Üretim hızı verimliliği sağlar.
MATBAA BASIM
![]() • Daha güçlü renkler ve kontrast zengini resimler olur.
• Boya daha homojen yayıldığı için renk dalgalanmalarının ortadan kalkar.
• Alkol kullanımının azalmasını sağlar.
• Baskıdan sonra kuruma hızı artar.
• Geç kurumadan kaynaklanan renk dağılmaları azalır
• Baskı geçişlerinin azalır.
• Hazne suyunun kokusuz, temiz ve berrak olmasını sağlar.
• Hazne suyunda köpüklenme azalır.
• Hazne suyunun değişim aralığının uzar.
• Hazne suyu için kimyasal katkı maddelerine ihtiyacı azalır.
UN ÜRETİMİ
![]() • Tavlamada su buğday tanesine homojen şekilde yayılır.
• Suyu daha kısa sürede bünyesine aldığı için tavlama süresi kısalır.
• Siloların verimli kullanılmasını sağlanır.
• Kırıcı ve öğütücü valsler zorlanmadan düşük amperde çalışır.
• Enerji tasarrufu sağlanır.
• Kırıcı ve öğütücü valslerin kullanım ömrü uzar.
• Üründe gluten, enerji, indeks, su kaldırma kuvveti ve direnç değerlerinde artış gözlenir.
• Buğdayın kepek kısmı net ve temiz ayrılır, bu sayede daha beyaz un elde edilmesini sağlar.
• Undaki bakteri oranı düşer.
• Unun raf ömrü uzar.
• Özellikle tavlama ünitesi sıcak su ile olan proseslerde kireç, korozyon ve kışır oluşumu kontrol altına alır.
UNLU MAMULLER
![]() • Hamur daha fazla su alır ve homojen olur.
• Buğdayın tadı ortaya çıkar.
• Hamur daha pürüzsüz olur, makinelerde daha iyi işlenebilir.
• Kullanılan maya %20-30 ‘e varan oranda azalır.
• Ürün daha ince kabuklu ve rengi daha doğal olur.
• Daha uzun süre taze kalır ve ufalanmaz.
• Daha pürüzsüz, daha hafif ve daha yumuşak olur.
• Doğal ekşi mayalı ekmekler daha hafif ve aroması daha ön planda olur.
• İslim ve su borularında kireçlenme etkisi azalır.
• Sediment ve korozyon oluşumu azalır.
• Bakım aralıkları uzar.
• Kullanılan kimyasal ve deterjanlar daha az kullanılır.
• Temizlik işleri kolaylaşır.
• Kazan ve tepsiler daha kolay temizlenir
BUHAR VE İSLİM MAKİNALARI & FIRINLAR
![]() • Ekipmanlardaki kireç ve pas oluşum aralıklarını uzatır.
• Ekipmanlardaki rezistansların kullanım ömrü uzar.
• Ekipmanların bakım aralıklarının ve kullanım ömürlerinin uzamasını sağlar.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
![]() • Süt kalitesi artar.
• Süt ve süt ürünlerinde lezzet artışı sağlar.
• Süt işleme tesislerinde ekipmanların temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler %25-%50’e varan oranda düşer.
• Mikrobiyolojik kontrol sağlanarak ürün kalitesi artar.
• Ürünler düzenli ve sabit bir asit eğrisine sahip olur.
İÇECEKLER
![]() • İçeceklerde lezzet artışı sağlanır.
• Yumuşak ve yoğun bir tat oluşur.
• Daha küçük karbondioksit kabarcıkları oluşur.
• Mayalı içeceklerde mayalanma süresi kısalır.
ET VE ET ÜRÜNLERİ
• Yıkama suyunun kimyasalsız doğal iyileştirilmesi ürün kalitesini arttırır.
• Yıkama suyu kalitesi ile lezzet artışı sağlanır.
• Ürünlerin taze kalma süresi uzar.
• Koku oluşturan etkenler minimize edilir.
• Salamura ürünlerde tuz kullanımı azalır.
TARIM
![]() • Topraktaki minerallerin çözünme oranını artar.
• Bitkinin gelişimi hızlanır.
• Yapıları daha canlı ve güçlü olur.
• Bitkilerdeki her çiçek ürüne dönüşür.
• Gözle görülecek ölçülerde hasat artışı olur.
• Ürün kalitesi artar.
• Bitkilerdeki mantar hastalığı oluşmaz.
• Gübre ve kimyasal kullanımı azalır.
• Toprağın elverişli kalmasını sağlar.
• Sulama sistemlerinde kireçlenme etkisi azalır.
• Sulama sistemlerinde meydana gelen biyofilm oluşumu geriler.
• Bakım ve temizlemeye gerek duyulmaz.
BÜYÜKBAŞ - KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK
![]() • E.coli, Koliform, Amonyum, Demi ,Nitrit, Nitrat değerlerinde düşme sağlar.
• Su kalitesindeki artış ile hayvanların su tüketimi fazlalaşır.
• Hayvanlar daha sağlıklı, tüyleri parlak, canlı ve dinamik olur.
• Doğum oranı artar.
• Bünyesindeki su kalitesi et kalitesini ve lezzetini arttırır.
• Ağırlıklarında artış olur.
• Süt verimi artar.
• Ayaklarda ödem, mantar ve midede gaz birikmesi problemleri azalır.
• Süt humması (Hipokalsemi) ve Eşin atılamaması (Retentio-Secundinarium) sorunu ortadan kalkar. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Mastitis(meme iltihaplanması) hastalığı daha az görülür, sütteki somatik hücre sayısı azalır. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Brucella bakterisinden kaynaklanan rahatsızlıklar azalır.(Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Kullanılan vitamin ve antibiyotiklere daha az ihtiyaç duyulur.
• Dışkıdaki mikroorganizmalar kontrol altına alınır.
• Hastalık ortamı oluşması engellenir.
• Ahırlardaki koku ve gaz oluşumu azalır.
• Gübre kalitesi artar.
KÜMES HAYVANCILIĞI
![]() • E.coli, Koliform
• Nitrit, Nitrat değerlerinde düşme sağlar.
• Amonyum, Demir
• Salmonella bakteri kontrolü sağlanır. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Tavuk dışkılarında amonyaktan kaynaklanan koku ve gaz oluşumu azalır.
• Dışkıdaki mikroorganizmalar kontrol altına alınır.
• Hastalık ortamı oluşması engellenir.
• Kullanılan vitamin ve antibiyotiklere daha az ihtiyaç duyulur.
• Hayvanlar daha sağlıklı, tüyleri parlak, canlı ve dinamik olur.
• Yemin ete dönüşüm oranında artış sağlanır.
• Ölüm oranı düşer.
• Bünyesindeki su kalitesi et kalitesini ve lezzetini arttırır.
• Ağırlıklarında artış olur.
• Su kalitesindeki artış ile su tüketimi fazlalaşır, yem tüketimi azalır.
• Yumurta kalitesinde artış sağlanır.
• Yumurta kabukları daha sert ve pürüzsüz olur
• Daha fazla yumurta elde edilir
• Nipel ve suluklarda kireç ve yosun oluşumu azalır.
• Nipel ağzında biriken yapışkan sıvı oluşumu azalır.
|
|