Faydaları Nelerdir?

Grander Su

Grander Su

Faydaları Nelerdir?

Faydaları Nelerdir?
FAYDALARI NELERDİR?
SAĞLIK
  • ​Vücut dengemize uyumlu, hegzagonal yapıda sağlıklı suyu kullanma imkânı sağlar.
  • Vücudumuzda biriken asidik toksinlerin detoksu kolaylaşır.
  • Oksijen miktarı artar.
  • Sudaki kimyasalların kokusunu azaltır ve tadını iyileştirir.
  • Klorun zararlı etkisi % 70’ e varan oranda azalır.
  • Kimyasalların, ağır metallerin, elektro manyetik frekansların suya yüklediği zararlı etkileri azaltarak vücut direncini arttırır.
  • El ve cilt tahrişlerinde azalma sağlar.
 
Tüm bu faydaları ile birlikte bireylerin BAĞIŞIKLIK sistemleri daha güçlü ve hastalanma riskleri daha düşük olur. Vücut metabolizmamızın daha iyi çalışmasına katkı sağlar.
   
MUTFAK VE GIDA
  • Yemekler ve içecekler daha sağlıklı, lezzetli ve doğal aromasında olur.
  • • Gıdalar daha kısa sürede pişer ve taze kalma süreleri uzar.
  • • Sebze ve meyvelerin kimyasallardan temizlenmesi daha kolay olur.
  • • Bulaşıklar daha lekesiz ve hijyenik olur.
  • • %20 - %70 oranında deterjan kullanımı azalır.
  • • Mutfak ekipmanlarının tamir-bakım ve parça değişim aralıkları uzar.
  • • Makinalarda enerji tasarrufu sağlanır.
  • • Çöplerde bakteri kontrolü sağlar.
   
BANYO VE ÇAMAŞIR
  •  Kimyasalların hastalık oluşturma riskinin yüksek olduğu banyo suyu daha güvenli hale gelir.
  • Cilt tahrişleri azalırken, saçlar daha yumuşak ve parlak olur.
  • Duş başlıklarında oluşabilecek bakteriler daha rahat kontrol altın alınır.
  • Çamaşırlar daha yumuşak, temiz ve hijyenik olur.
  • %20 - %70 arasında deterjan ve yumuşatıcı tasarrufu sağlar.
  • Çamaşırlarda kimyasal atık tutulumu azalırken çamaşırların kullanım ömürleri uzar.
  • Makina ve teçhizatların parça değişim ve tamir-bakım aralıkları uzar.
  • Makinalarda enerji tasarrufu sağlanır.
  • Pis su giderleri, lavabolar ve wc'lerde bakteri kontrolü sağlar.
  • Septik kokular %60 - %95’ e varan oranda azalır.
   
TEMİZLİK ALANLARI
  • Halılar, ahşap yüzeyler, ıslak zeminler vb. alanlarda bakteri kontrolüsağlanır.
  • Koku emisyonları azalır.
  • Suyun temizleme kabiliyetinin artışı ile daha kolay temizlik yapılır.
  • Cam ve metal yüzeylerde leke oluşumlarını azaltır.
  • Daha az temizlik maddesine ihtiyaç duyulur.
  • Cilt tahrişlerinin oluşumunu cildi anlamda engeller
   
HAVUZ
 
  • Havuz suyu daha sağlıklı, hijyenik ve güvenilir olur.
  • Havuz suyu parlaklığı artar.
  • Göz ve cilt tahrişlerinin oluşumu azalır.
  • Havuz kimyasallarında %30 - %70 ‘ e varan oranda tasarruf sağlar.
  • Bağlı klor ve alkalinite gibi değerlerde iyileşme sağlar.
  • Yosunlaşma ve bakteri üreme koşulları daha kontrollü olur.
  • Klor tuzlarının havuz sistemine verdiği zarar önlenir.
  • Kesif klor kokusu önemli oranda azalır.
  • Havuz suyu standartlarına ulaşma ve sürdürme kolaylığı sağlar.
  • Havuz kalite belgesi alınmasına önemli katkı sağlar.
  • Havuz tesisatında kireç, korozyon ve bakteri oluşumu azalır.
   
SAUNA – SPA
• Cilt ve saçlarda parlaklık, yumuşaklık ve pürüzsüzlük hissedilir.
• Yüksek su ve buhar kalitesine ulaştırarak, müşteri memnuniyetini artırır.
• Sauna – buhar odalarında, ısı ve buhar verimliliği artar.
• Sauna – Spa sistemlerindeki kireçlenme ve korozyon etkisi azalır.
• Yosunlaşma ve bakteri üreme koşulları daha kontrollü olur.
   
ISITMA SİSTEMLERİ
• Tesisatlarda bakteri, kışır ve korozyon oluşumunu azaltır.
• Isı iletkenliğindeki artış ile yakıt tasarrufu sağlanır.
• Makina ve teçhizatlar daha verimli çalışır.
• Tamir-bakım aralıkları uzar.
   
BİTKİLER VE PEYZAJ
• Bitkiler daha iyi gelişir, yapıları daha canlı ve kuvvetli olur.
• Çiçeklenmeleri artar.
• Bitki hastalıkları yüksek oranda azalır.
• Gübre ve bitkisel ilaçlara ihtiyaç azalır.
• Sulama sistemlerinde kireç ve kışırdan oluşan tıkanmalar azalır.
• Sulama sistemlerinin bakım aralıkları ve kullanım ömürleri uzar
   
GÖL VE GÖLETLER
• Gölet suyunun kalitesinde artış sağlanır ve bu suyun kullanıldığı alanların tümünde de su sağlıklı yapısı ile olumlu etkilerini gösterir.
• TDS, iletkenlik değerleri azalır, askıdaki madde oranları çöker, su berrak ve temiz bir görünüm kazanır.
• Çözünmüş oksijen miktarı yükselir ve gölettin kendi kendini temizleyebilme özelliği artar.
• Mikrobiyolojik denge sağlanır.
• Koku emisyonları düşer.
• Demir, Nitrit, Nitrat, Amonyum değerleri düşer.
• Fıskiyelerde kireç, kışır vb. oluşumlardan kaynaklanan tıkanmalar önlenir.
• Gölette kullanılan makine-teçhizatların, fıskiyelerin, boru sistemlerinin kullanım ömrü uzar, tamir bakım aralıkları azalır.
   
TESİSATLAR – ARMATÜRLER - DUŞ BAŞLIKLARI
• Tesisat içinde oluşan problemler kontrol altına alınır.
• Tesisatların amortisman ömürleri uzar.
• Armatürler ile duş başlıklarının tıkanmaları ve değişim aralıkları uzar.
• Kireç çözücü, asit vb. temizlik malzemeleri kullanımı azalır.
• Armatür ve duş başlıklarında leke oluşumları azalır.
   
ATIKLAR
Sistemin başından yapılan iyileştirme ile;
• Atık su değerlerinde iyileşme sağlanır.
• Pis su giderleri, lavabolar ve wc’ lerde bakteri kontrolü sağlanır.
• Septik kokuların tamamına yakını ortadan kalkar.
• Daha sağlıklı bir ortam oluşturulur.
• Atık standartlarına uyum konusunda önemli katkılar sağlar.
   
ÇAMAŞIRHANE
• Çamaşırlar daha yumuşak, temiz ve hijyenik olur.
• Çamaşırhanede %20 - %70 arasında kimyasal tasarrufu sağlar.
• Çamaşırlarda kimyasal atık tutulumu azalır.
• Çamaşırların kullanım ömürleri uzar.
• Makina ve teçhizatların parça değişim ve tamir-bakım aralıkları uzar.
• Makinalarda enerji tasarrufu sağlanır.
   
YUMUŞATMA SİSTEMLERİ
• Grander Su Yaşatma Teknolojisi ile suyun kazandığı yeni, karakteristik özelliklere bağlı olarak yumuşatma sisteminin ters yıkama aralıklarını uzatabilir, hatta ham suyun kalitesine bağlı olarak da tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.
• Sistemlerinde % 30 ile % 100 arasında
REJERENASYON SUYU
TUZ
ENERJİ
tasarrufu sağlar.
   
ISITMA – SOĞUTMA – BUHAR SİSTEMLERİ
• Grander, kireç – korozyon – kışır – yosunlaşma ve bakteri problemlerinin çözümüne sağladığı katkı ile kimyasal kullanımları azalır.
• Enerji verimliliği artar.
• Tamir-bakım ve parça değişim aralıkları uzar.
• Make up ve blöf aralıklarının uzamasını sağlar.
 
OTOKLAV
• Cihazdan çıkan ekipmanlardaki kireç ve pas lekelerinin kontrol altına alınır.
• Otoklavların hijyen verimliliği artar.
• Cihazlardaki rezistansların kullanım ömürleri uzar.
• Cihazların arıza-tamir-bakım aralıkları ve kullanım ömürleri uzar.
 
KİMYASAL KULLANIMI
• Üretimdeki proses suyunun yüzey geriliminin düşmesi, çözme kabiliyetinin artması sonucunda kimyasallardan maksimum verim alınır ve kimyasal tüketiminde azalma sağlar.
 
ÜRÜN KALİTESİ
• Su kalitesinin doğal ve stabil olması, çeşitli sektörlerde ürün kalitesinin artmasını ve standart olmasını sağlar.
 
ÜRETİM HIZI
• Isıtma, soğutma ve buhar kalitesinde artış sağlar.
• Su kaynaklı proseslerin duraklaması azalır.
• Homojen karışımlar daha kolay elde edilir.
• Üretim hızı verimliliği sağlar.
 
MATBAA BASIM
• Daha güçlü renkler ve kontrast zengini resimler olur.
• Boya daha homojen yayıldığı için renk dalgalanmalarının ortadan kalkar.
• Alkol kullanımının azalmasını sağlar.
• Baskıdan sonra kuruma hızı artar.
• Geç kurumadan kaynaklanan renk dağılmaları azalır
• Baskı geçişlerinin azalır.
• Hazne suyunun kokusuz, temiz ve berrak olmasını sağlar.
• Hazne suyunda köpüklenme azalır.
• Hazne suyunun değişim aralığının uzar.
• Hazne suyu için kimyasal katkı maddelerine ihtiyacı azalır.
 
UN ÜRETİMİ
• Tavlamada su buğday tanesine homojen şekilde yayılır.
• Suyu daha kısa sürede bünyesine aldığı için tavlama süresi kısalır.
• Siloların verimli kullanılmasını sağlanır.
• Kırıcı ve öğütücü valsler zorlanmadan düşük amperde çalışır.
• Enerji tasarrufu sağlanır.
• Kırıcı ve öğütücü valslerin kullanım ömrü uzar.
• Üründe gluten, enerji, indeks, su kaldırma kuvveti ve direnç değerlerinde artış gözlenir.
• Buğdayın kepek kısmı net ve temiz ayrılır, bu sayede daha beyaz un elde edilmesini sağlar.
• Undaki bakteri oranı düşer.
• Unun raf ömrü uzar.
• Özellikle tavlama ünitesi sıcak su ile olan proseslerde kireç, korozyon ve kışır oluşumu kontrol altına alır.
 
UNLU MAMULLER
• Hamur daha fazla su alır ve homojen olur.
• Buğdayın tadı ortaya çıkar.
• Hamur daha pürüzsüz olur, makinelerde daha iyi işlenebilir.
• Kullanılan maya %20-30 ‘e varan oranda azalır.
• Ürün daha ince kabuklu ve rengi daha doğal olur.
• Daha uzun süre taze kalır ve ufalanmaz.
• Daha pürüzsüz, daha hafif ve daha yumuşak olur.
• Doğal ekşi mayalı ekmekler daha hafif ve aroması daha ön planda olur.
• İslim ve su borularında kireçlenme etkisi azalır.
• Sediment ve korozyon oluşumu azalır.
• Bakım aralıkları uzar.
• Kullanılan kimyasal ve deterjanlar daha az kullanılır.
• Temizlik işleri kolaylaşır.
• Kazan ve tepsiler daha kolay temizlenir
 
BUHAR VE İSLİM MAKİNALARI & FIRINLAR
• Ekipmanlardaki kireç ve pas oluşum aralıklarını uzatır.
• Ekipmanlardaki rezistansların kullanım ömrü uzar.
• Ekipmanların bakım aralıklarının ve kullanım ömürlerinin uzamasını sağlar.
 
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
• Süt kalitesi artar.
• Süt ve süt ürünlerinde lezzet artışı sağlar.
• Süt işleme tesislerinde ekipmanların temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler %25-%50’e varan oranda düşer.
• Mikrobiyolojik kontrol sağlanarak ürün kalitesi artar.
• Ürünler düzenli ve sabit bir asit eğrisine sahip olur.
 
İÇECEKLER
• İçeceklerde lezzet artışı sağlanır.
• Yumuşak ve yoğun bir tat oluşur.
• Daha küçük karbondioksit kabarcıkları oluşur.
• Mayalı içeceklerde mayalanma süresi kısalır.
 
ET VE ET ÜRÜNLERİ
• Yıkama suyunun kimyasalsız doğal iyileştirilmesi ürün kalitesini arttırır.
• Yıkama suyu kalitesi ile lezzet artışı sağlanır.
• Ürünlerin taze kalma süresi uzar.
• Koku oluşturan etkenler minimize edilir.
• Salamura ürünlerde tuz kullanımı azalır.
 
TARIM
• Topraktaki minerallerin çözünme oranını artar.
• Bitkinin gelişimi hızlanır.
• Yapıları daha canlı ve güçlü olur.
• Bitkilerdeki her çiçek ürüne dönüşür.
• Gözle görülecek ölçülerde hasat artışı olur.
• Ürün kalitesi artar.
• Bitkilerdeki mantar hastalığı oluşmaz.
• Gübre ve kimyasal kullanımı azalır.
• Toprağın elverişli kalmasını sağlar.
• Sulama sistemlerinde kireçlenme etkisi azalır.
• Sulama sistemlerinde meydana gelen biyofilm oluşumu geriler.
• Bakım ve temizlemeye gerek duyulmaz.
 
BÜYÜKBAŞ - KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK
• E.coli, Koliform, Amonyum, Demi ,Nitrit, Nitrat değerlerinde düşme sağlar.
• Su kalitesindeki artış ile hayvanların su tüketimi fazlalaşır.
• Hayvanlar daha sağlıklı, tüyleri parlak, canlı ve dinamik olur.
• Doğum oranı artar.
• Bünyesindeki su kalitesi et kalitesini ve lezzetini arttırır.
• Ağırlıklarında artış olur.
• Süt verimi artar.
• Ayaklarda ödem, mantar ve midede gaz birikmesi problemleri azalır.
• Süt humması (Hipokalsemi) ve Eşin atılamaması (Retentio-Secundinarium) sorunu ortadan kalkar. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Mastitis(meme iltihaplanması) hastalığı daha az görülür, sütteki somatik hücre sayısı azalır. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Brucella bakterisinden kaynaklanan rahatsızlıklar azalır.(Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Kullanılan vitamin ve antibiyotiklere daha az ihtiyaç duyulur.
• Dışkıdaki mikroorganizmalar kontrol altına alınır.
• Hastalık ortamı oluşması engellenir.
• Ahırlardaki koku ve gaz oluşumu azalır.
• Gübre kalitesi artar.
KÜMES HAYVANCILIĞI
• E.coli, Koliform
• Nitrit, Nitrat değerlerinde düşme sağlar.
• Amonyum, Demir
• Salmonella bakteri kontrolü sağlanır. (Danimarka hayvan yetiştiricilerinin geri bildirimi)
• Tavuk dışkılarında amonyaktan kaynaklanan koku ve gaz oluşumu azalır.
• Dışkıdaki mikroorganizmalar kontrol altına alınır.
• Hastalık ortamı oluşması engellenir.
• Kullanılan vitamin ve antibiyotiklere daha az ihtiyaç duyulur.
• Hayvanlar daha sağlıklı, tüyleri parlak, canlı ve dinamik olur.
• Yemin ete dönüşüm oranında artış sağlanır.
• Ölüm oranı düşer.
• Bünyesindeki su kalitesi et kalitesini ve lezzetini arttırır.
• Ağırlıklarında artış olur.
• Su kalitesindeki artış ile su tüketimi fazlalaşır, yem tüketimi azalır.
• Yumurta kalitesinde artış sağlanır.
• Yumurta kabukları daha sert ve pürüzsüz olur
• Daha fazla yumurta elde edilir
• Nipel ve suluklarda kireç ve yosun oluşumu azalır.
• Nipel ağzında biriken yapışkan sıvı oluşumu azalır.